06 дек 2022, 15:19
Честитим си деня на доброволеца и слагаме финал на кампанията на тема „Толерантност, приeмане на различията, общото в различното“

Честит международен ден на доброволеца!

Днес си честитим деня на доброволеца и слагаме финал на кампанията на тема „Толерантност, приeмане на различията, общото в различното“, която стартира в началото на месец ноември под надслов- „Respect the differences/Уважавайте различията.

На 5 декември обществото отдава почит към хората, които с безвъзмезден труд помагат за подобряването на живота на уязвимите и нуждаещите се от помощ.

Доброволчеството е един от най-добрите начини в допринасянето за световния мир и устойчиво развитие на човека, то е много повече от правене на добро. Да бъдеш доброволец е дългосрочна ангажираност.

За първи път денят се чества през 1985 г. по инициатива на ООН, когато световната организация приканва правителствата и не правителствените организации във всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по-голяма гласност на дейността им.

Доброволчеството е изключително специфична дейност. От една страна, човек се посвещава на една добра кауза – да прави живота на другите по-красив, по-добър и по-успешен. От друга обаче, се научава на безкористност, като дава, без да пита какво ще получи в замяна. А това, което всъщност получава като награда, е безценно – личностно развитие и удовлетворение, дълбока признателност и много нови приятели.

5-ти декември е прекрасна възможност да отпразнуваме доброволчеството, като начин на живот и не само. Искаме да благодарим на всички вас, които продължават да се включват в наши инициативи, краткосрочни и дългосрочни проекти. Благодарим на всички, които виждат смисъл в каузите, за които работим и вярваме!

Честит празник, доброволци !

 

Честит празник и на децата и младежите от Общински Младежки Клуб ,,Иноватор" Хисаря, които през последния месец активно работиха със своите връстници в училищата на Хисаря, като им насочваха  вниманието към техния вътрешен емоционален свят и им помагаха да си дават сметка как „стоят в група“ какви са техните трудности и предпочитания, и как да си дават сметка за предубежденията си спрямо различните от тях.

Кампанията приключи с организирано парти с участието на деца и артисти от различни етноси. Специално за партито присъства Hans Millie певец от Нигерия, които заедно с Цветан Николаев от студио „Респект“ изпълниха песни от съвместни проекти. Показаха на децата, че въпреки различния цвят на кожата и етнос те успешно работят заедно, и създават прекрасна музика. Цветан Николаев специално за децата пристигна с един от своите рояли за да могат от близо децата да се докоснат до уникалния звук на  инструмента. С много емоция се включиха и танцьори от Украйна и други етноси.

Гостоприемният хотел "Хисар" събра деца от всички училища в Хисаря, които се забавляваха заедно, пяха и танцуваха. В програмата се включиха танцов състав от ОУ " Христо Ботев" с ръководител Борислав Умурски, певческа група от ОУ "Христо Ботев" с. Паничери, Наталия Докузова , DJ Set Toni, ОУ „Васил Левски“. Възпитаниците на СУ "Христо Смирненски" бяха приготвили вкусни лакомства за всички. Кметът на община Хисаря Пенка Ганева поздрави децата и присъстващите, като пожела да продължават да се обединяват и да правят добро . Председателят на ОбС Найден Павлов осигури вкусна торта и поздрави присъстващите за ентусиазма, с който се включват във всяка инициатива. Партито бе организирано от МКБППМН към община Хисаря, ЦОП - Хисаря и РУ на МВР с активното участие на ОМК "Иноватор".

Други Новини
01
сеп
Card image cap
Регистри за стопанската 2022-2023г. за следните землища на територията на Община Хисаря

В изпълнение на чл.74, ал.3 и ал.4 от ППЗСПЗЗ, комисията по чл.37в,ал.1 от ЗСПЗЗ обявява, че са изготвени окончателните регистри въз основа на представените проекти за разпределение за ползване за стопанската 2022-2023г. за следните землища на терито

Повече
04
окт
Card image cap
Община Хисаря обявява прием на документи за Социален работник

Община Хисаря в качеството си на бенефициент по Проект №BG05М9ОР001- 6.004-0151-C01 „Патронажна грижа + в община Хисаря ” по процедура за директнопредоставяне на безвъзмездна финансов помощ BG05М9ОР001- 6.004 „Патронажна грижа+ Компонент 2“ по Операт

Повече
05
сеп
Card image cap
Проект „Детски усмивки“

Спечеленият проект „Детски усмивки“, договор №BG05M2OP001-3.015-0010-C01, реализиран от Община Хисаря в партньорство с Детска градина „Чайка“, с.Старосел е финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, чрез процедура

Повече