18 фев 2024, 14:35
Ива Вълчева: Васил Левски е нашето мерило за морал, дълг и чест

Стотици граждани и гости на Хисаря преклониха глава пред делото и личността на Апостола на свободата.

Тържественият митинг-поклонение, започна с шествие от НЧ „Иван Вазов- 1904“, в което се включиха кметът на община Хисаря Ива Вълчева, народният представител Кръстьо Врачев, председателят на Общински съвет Гатьо Султанов, общински съветници, Сдружение „Наследство“, общественици, ученици и жители на общината. 

151 години безсмъртие – под този надслов учениците от ОУ „Васил Левски“ в града почетоха с поетичен спектакъл годишнината от трагичната загуба на Апостола.

„Васил Левски е въплъщение на най- доброто у българския народ, изразител на надеждите и стремежите ни. Той е нашето мерило за морал, дълг и чест. Името му е символ на българския стремеж към свобода, към независимост и справедливост.“, това каза в словото си пред паметника на Васил Левски в Хисаря кметът на общината Ива Вълчева.

Вълчева припомни, че животът на Васил Левски е път, озарен от идеала за свобода и пътят му го води и в Хисаря, където запалва огъня на националното единение, на безсмъртните идеи за Свободна България.

„Дяконът знае, че свободата не се подарява, тя се извоюва. Той не се бори само срещу чуждото подтисничество, той защитава пламенно идеалите за равенство, справедливост и братство между всички хора.  Без разлика в етноса, религията или социалния статус. Паметта за Васил Левски ни обединява и вдъхновява да бъдем по-добри, по-смели, по-благородни. Учи ни на справедливост и вярност. Заветът му ни дава урок как да сме общество, където свободата и справедливостта не са само думи, а начин на живот. Васил Левски ни показа пътя, ние трябва да го следваме и да бъдем достойни наследници на заветите му“, призова Ива Вълчева.

Почит пред безсмъртния Апостол на Свободата отдадоха с тържествен залп и членовете на сдружение „Наследство“.

Други Новини
01
сеп
Card image cap
Регистри за стопанската 2022-2023г. за следните землища на територията на Община Хисаря

В изпълнение на чл.74, ал.3 и ал.4 от ППЗСПЗЗ, комисията по чл.37в,ал.1 от ЗСПЗЗ обявява, че са изготвени окончателните регистри въз основа на представените проекти за разпределение за ползване за стопанската 2022-2023г. за следните землища на терито

Повече
04
окт
Card image cap
Община Хисаря обявява прием на документи за Социален работник

Община Хисаря в качеството си на бенефициент по Проект №BG05М9ОР001- 6.004-0151-C01 „Патронажна грижа + в община Хисаря ” по процедура за директнопредоставяне на безвъзмездна финансов помощ BG05М9ОР001- 6.004 „Патронажна грижа+ Компонент 2“ по Операт

Повече
05
сеп
Card image cap
Проект „Детски усмивки“

Спечеленият проект „Детски усмивки“, договор №BG05M2OP001-3.015-0010-C01, реализиран от Община Хисаря в партньорство с Детска градина „Чайка“, с.Старосел е финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, чрез процедура

Повече